Skip to main content

Activitati relaxante si distractive pentru copilasi si parinti

 


In cadrul unei familii munca in echipa si capacitatea de lucru in echipa sunt aspect foarte importante, ce nu trebuie neglijate. Comunicarea eficienta intre membrii familiei bazata pe intelegere, ascultare activa, bucuria de a fi impreuna si de a depasi orice obstacol sunt conditii esentiale pentru bunastraea vietii de familie. Tot mai mult familiile sunt incurajate sa-si consolideze relatiile prin intermediul jocurilor; acestia sunt indemnati sa se joace impreuna si sa fie implicati in jocuri care sunt distractive pentru intreaga familie.

Tocmai din acest motiv am create o lista cu 5 activitati distractive, interactive dar si educative pentru copilasi si parinti, activitati la care pot participa toti membrii familiei. Am cautat activitati care pot fi facute in casa - perfecte pentru zilele ploioase de toamna si zilele de iarna, dar am cautat si activitati care trebuie facute in aer liber. O seara petrecuta in familie, facand aceeasi activitate, in echipa inseamna timp de calitate petrecut impreuna si un bun prilej pentru a consolida relatiile si comunicarea din sanul familie.

  1. Jocuri de societate – Au foarte multe beneficii pentru cei mici, mai ales daca sunt jucate in familie: ajuta la dezvoltarea si modelarea abilitatilor sociale, sunt distractive, creaza amintiri si legaturi solide in cadrul familiei, ajuta la dezvoltarea intelectului, dezvolta interactiunea sociala si increderea in sine.

  1. Tricotat / crosetat /cusut – Activitatile de acest gen, chiar daca nu mai sunt atat de mult practicate, ajuta la dezvoltarea atentiei. In actiunea tricotarii / crosetarii / cusutului sunt implicate si folosite mai multe parti ale creierului cum ar fi atentia, gandirea, creativitatea, precizia sau coordonarea miscarilor, astfel copilasii isi antreneaza mintea si capata mai multa indemanare. Dupa doar cateva ore de tricotat / crosetat / cusut/ copilasii vor fi mult mai atenti la detalii.

  1. Gatitul – Psihologii sunt de parere ca una dintre activitatile care ajuta la relatia dintre parinte si copil este joaca “de-a gatitul”. Gatitul stimuleaza concentrarea si ajuta la planificarea lucrurilor – incercati sa ii implicati pe cei mici inca de la varste fragede in alegerea inredientelor la magazin dar si in planificarea meniului. Folositi aceste momente si pentru a discuta despre sanatate si despre alimentele benefice in acest sens – despre importanta unei alimentatii corecte. Gatitul poate fi privit si ca si o aventura – o aventura in bucatarie unde trebuie sa fii creativ si atent la detalii. Prin gatitul impreuna cu parintii cei mici isi vor dezvolta coordonarea, isi vor imbunatati abilitatile motorii fine, vor constientiza conceptul de cauza si efect.

  1. Plimbarea in natura – Timpul petrecut in natura este benefic pentru toti, indiferent de varsta si indiferent de activitatea desfasurata fiind stiut faptul ca ajuta la reducerea nivelului de stres. Alergatul in natura, cataratul pe munti, plimbarile cu bicicleta in parc etc – toate aceste activitati sunt benefice pentru sanatatea mentala a copilasilor si pentru calitatea vietii. Totodata, plimbarile in natura imbunatatesc memoria si au o influenta pozitiva asupra calitatii somnului. In acelasi timp plimbarile in natura ajuta la mentinerea formei fizice si astfel tinem copiii departe de unul dintre cei mai aprigi dusmani ai secolului – obezitatea.

  1. Puzzle – Una dintre cele mai potrivite modalitati de a stimula creierul sunt jocurile puzzle. Aceasta activitate este una distractiva, fiind printre cele mai cunoscute si indragite activitati in randul copilasilor si au si o imensa valoare educationala si un rol essential in dezvoltarea armonioasa a celor mici. Prin rezolvarea jocurilor de puzzle copilasii isi dezvolta abilitati motorii fine ale mainilor, invata importanta coordonari si rationamentului in spatiu. Cei mici invata sa acorde atentie mai multor factori in acelasi timp si isi dezvolta astfel gandirea strategica si ajuta la dezvoltarea abilitatii de rezolvare si prioritizare a problemelor. Puzzle-urile dezvolta imaginatia celor mici, antreneaza memoria si face copilul sa fie mai calm, relaxat. Copilul invata astfel sa ia propriile decizii si sa aiba incredere in propriile forte, devenind independent.



Comments

Popular posts from this blog

Sa invatam cu Morcovel

Morcovel a pregătit o serie de videouri educative, prin care copilașii să învețe ușor culorile, numerele de la 1  până la 10  și formele geometrice . Lăsăți copilașii să învețe cu Morcovel  https://www.youtube.com/watch?v=CFUPCZIf810&list=PLld_dwTNzJn4bzYYMGpG_Y8brftsAdeUO

Cocorigu - născut din dragoste și joacă.

  Toți părinții vor să ofere cel mai bun produs copilului lor. Un spațiu de joacă cu elemente de decor vesele, care transmit iubire și pace, ajută copilul să se desfășoare într-un mod pozitiv și creativ. Cea mai bună sursă de inspirație, când vine vorba despre camera copilului, este chiar copilul tău. Camera ar trebui să reflecte personalitatea lui. Elementele de decor precum tablourile, canvasurile, pernele decorative, draperiile și covorul sunt piese care dau personalitate și culoare încăperii în care se joacă micuțul.   Mădălina și Andrei sunt doi antreprenori și părinți din Baia Mare, care, din dorința de a crea un spațiu cât mai plăcut pentru fiul lor, Eduard, au dat naștere unei idei de brand. Cocorigu este născut din dragoste și joacă. Ilustrațiile sunt realizate de Mădălina și imprimate pe materiale, după care iau forma unor produse pentru camera copiilor. Toate ilustrațiile au la bază inspirația din natură, iubire și joacă. Aceste produse sunt parcă desprinse din povești, cu a

Colaje cantece pentru copii

  Stim ca toti copilasii isi pierd repede rabdarea si este greu sa gasim mereu lucruri noi prin care sa le atragem atentia. Din acest motiv am creat un playlist de colaje cu cele mai bune cantecele pentru copilasi si bebelusi, care speram sa ii tina ocupati o perioada mai lunga de timp. https://www.youtube.com/watch?v=EKpGCOM8_c8&list=PLld_dwTNzJn4sQHDzgBKCAr-Rpvdf5ACF Cantecele noi si video-uri educative apar saptamanal. Va puteti abona la canalul nostru de Youtube pentru a fi mereu la curent.