Skip to main content

Activitati care ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilasilor

  


Arta si activitatile artistice sunt cele mai bune modalitati de relaxare, autocunoastere si autoeducatie, fiind totodata o motivatie extraordinara si cea mai veche forma de vindecare. Educatia prin intermediul artei ii invata pe copilasi sa se descopere, sa isi dezvolte personalitatea unica si contribuie la dezvoltarea armonioasa a copilasilor.

  Dragi mamici, stim ca este din ce in ce mai greu sa alegeti spre ce activitati sa va indreptati copilasii. Tocmai din acest motiv am create o lista cu 5 activitati artistice care contribuie la dezvoltarea personala si emotionala a copilasilor, intr-un mod distractiv si interactiv.

 

  Dansul – Pe langa faptul ca activitatile fizice reduc starile de depresie, dansul are o multime de beneficii si contribuie la dezvoltarea armonioasa a copilasilor. In primul rand dansul este o forma de relaxare si de distractie insa este cunoscut faptul ca ajuta in lupta cu fricile si anxietatile celor mici – prin intermediul dansului copilasii capata incredere in fortele proprii si simt o crestere a stimei de sine. Alte beneficii care merite mentionate sunt ca ajuta la concentrare si dezvolta echilibrul, forta, coordonarea dar si flexibilitatea. Totodata daca este practicat cu regularitate, dansul dezvolta si tonifica toate grupele de muschi si contribuie la cresterea si modelarea armonioasa a celui mic. Dansul este si o activitate sociala, dand ocazia cunoasterii altor culturi; nu in ultimul rand cei mici invata sa comunice mai eficient, sa lucreze in echipa dar si sa isi faca prieteni noi.

 

  Arta – Prmoveaza creativitatea si ajuta la exprimarea emotiilor intr-un mod sanatos si ii ajuta pe copilasi sa se dezvolte personal si emotional. Pe langa faptul ca arta este unul dintre cele mai bune mijloace de relaxare si de autocunoastere, sun beneficii care doar in arta se regasesc. Activitatile artistice ii ajuta pe copilasi sa socializeze cu alti copii cu interese asemanatoare fara a mai tine cont de varsta, rasa, nivelul abilitatilor sau limba. Prin intermediul artei cei mici inteleg mai bine lumea inconjuratoare si pe ei insisi. Arta ii invata pe copii rabdarea si ii motiveaza, insa totodata copilasii devin empatici si invata sa munceasca in echipa. Numeroase cercatari indica faptul ca arta dezvolta conexiunile neuronale si este cea mai buna metoda de a dezvolta inteligenta emotionala.

 


  Cititul – Este una dintre cele mai benefice activitati indiferent de varsta copilului. Cititul ajuta la dezvoltarea vocabularului copiilor prin simplul fapt ca invata cuvinte noi si sensurile acestora si contribuie la dezvoltarea imaginatiei. Cititul imbunatateste puterea de concentrare dar in acelasi timp relaxeaza corpul si calmeaza mintea, fiind o activitate care se desfasoara in liniste. Prin intermediul lecturii cei mici descopera lumea inconjuratoare, citind despre alte personaje si experientele de viata ale acestora, despre locuri si medii pe care el inca nu le-a intalnit sau explorat, despre alte stiluri de viata, convingeri si idei si astfel isi dezvolta si empatia putand sa se puna in locul acelor personaje.

 

  Cantatul / cantatul la un instrument – Cantatul si cantatul la un instrument creeaza o stare de bine generala, avand si numeroase alte beneficii. Cele mai recente studii au demonstrat faptul ca simplul cantat la un instrument muzical poate modifica la propriu forma creierului si capacitatile sale native, putand duce chiar si la cresterea coeficientului de inteligenta. Cantatul la un instrument inca de la varste fragede ii ajuta pe copilasi sa fie disciplinati si sa aiba rabdare, deoarece aceasta activitate cere un program indelungat si multa perseverenta, pentru a fi bun. Totodata cantatul la un instrument muzical este si distractiv si poate fi perceput si ca o metoda de relaxare, muzica fiind una dintre micile bucurii ale vietii.

 


  Urmaritul de video-uri educative pe Youtube – Recomandarea specialistilor este ca timpul petrecut de copilasi in fata televizorului, telefonului sau a tabletei sa fie cat mai  limitat, insa daca parintii au control asupra emisiunilor vizionate de cei mici, ei pot transforma aceste dispozitive intr-un aliat. Incercati sa alegeti impreuna cu cei mici emisiuni educative prin intermediul carora copilasii vor putea invata intr-un mod placut si relaxant. Puteti opta pentru variantele in limba engleza a video-urilor si astfel copilasii vor invata mai usor limba engleza si pronuntia corecta.

 

  Tocmai din dorinta ca cei mici sa petreaca timp de calitatea atunci cand doresc sa vizioneze video-uri pe Youtube am create seria de video-uri educative atat in limba romana cat si in limba engleza -  prin seria “Sa invatam cu Morcovel” ne-am propus sa contribuim la dezvoltarea intelectuala a micutilor si sa invete treptat, intr-un mod placut si relaxant.

 

  Sa invatam cu Morcovel:

https://www.youtube.com/watch?v=CFUPCZIf810&list=PLld_dwTNzJn4bzYYMGpG_Y8brftsAdeUO

 

  Learning with Babycarrot:

https://www.youtube.com/watch?v=bqF2a39K3SQ&list=PLkkVlt3ObJsyuc-MjZ51FeTyGPN-1KfGl

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Sa invatam cu Morcovel

Morcovel a pregătit o serie de videouri educative, prin care copilașii să învețe ușor culorile, numerele de la 1  până la 10  și formele geometrice . Lăsăți copilașii să învețe cu Morcovel  https://www.youtube.com/watch?v=CFUPCZIf810&list=PLld_dwTNzJn4bzYYMGpG_Y8brftsAdeUO

Cocorigu - născut din dragoste și joacă.

  Toți părinții vor să ofere cel mai bun produs copilului lor. Un spațiu de joacă cu elemente de decor vesele, care transmit iubire și pace, ajută copilul să se desfășoare într-un mod pozitiv și creativ. Cea mai bună sursă de inspirație, când vine vorba despre camera copilului, este chiar copilul tău. Camera ar trebui să reflecte personalitatea lui. Elementele de decor precum tablourile, canvasurile, pernele decorative, draperiile și covorul sunt piese care dau personalitate și culoare încăperii în care se joacă micuțul.   Mădălina și Andrei sunt doi antreprenori și părinți din Baia Mare, care, din dorința de a crea un spațiu cât mai plăcut pentru fiul lor, Eduard, au dat naștere unei idei de brand. Cocorigu este născut din dragoste și joacă. Ilustrațiile sunt realizate de Mădălina și imprimate pe materiale, după care iau forma unor produse pentru camera copiilor. Toate ilustrațiile au la bază inspirația din natură, iubire și joacă. Aceste produse sunt parcă desprinse din povești, cu a

Colaje cantece pentru copii

  Stim ca toti copilasii isi pierd repede rabdarea si este greu sa gasim mereu lucruri noi prin care sa le atragem atentia. Din acest motiv am creat un playlist de colaje cu cele mai bune cantecele pentru copilasi si bebelusi, care speram sa ii tina ocupati o perioada mai lunga de timp. https://www.youtube.com/watch?v=EKpGCOM8_c8&list=PLld_dwTNzJn4sQHDzgBKCAr-Rpvdf5ACF Cantecele noi si video-uri educative apar saptamanal. Va puteti abona la canalul nostru de Youtube pentru a fi mereu la curent.